Ana içeriğe atla

Nitelikli

Gelmiş geçmiş en iyi futbol forma tasarımları 5-4-3-2-1

İlk bölüm için tıklayınız . 5) 1985-87 Liverpool - Marka: Adidas Liverpool'un ana forması her zaman kırmızı ağırlıklı olmuştur ama adidas'ın bu tasarımında farklı tonlarla verilen çubuklu hissiyatı, tasarıma yedirilen Liverpool ve adidas logolarıyla göz dolduruyor. Takım kadrosu: Formayla kazanılan FA Cup finali: 4) 1986-87 Danimarka forması - Marka: Hummel Memleketlisi Hummel'i meşhur eden tasarımlarını gururla taşıyan Danimarka milli takımı olmuştur. Bu forma ise iki efsane forma tasarımını bir araya getiriyor: hem çubuklu hem parçalı. Bir dönem adidas giyse de tekrar Hummel giymeye başlayan Danimarka'dan yine çığır açıcı tasarımlar bekliyoruz. Takım kadrosu: Formanın giyildiği 1986 Dünya Kupası Almanya maçı: 3) 1988 Hollanda forması - Marka: Adidas Gullit, Rijkaard ve Van Basten gibi üst düzey futbolcular böylesine sıradışı bir tasarımla Avrupa şampiyonu olduklarında, ortaya unutulmaz b

Kim derdi ki Ferrari.. - 2012 Avrupa GP

Düşünün bir gün önce sıralama son seansa bile kalamamışsınız, hiç kazanamadığınız Valencia'da kendi seyirciniz önünde podyum bile uzak ihtimal. Zaten yarış başladığında Vettel sıralamadaki hızını kaybetmeden uçmaya devam ediyor. Takım arkadaşınız arka sıralarda HRT'lerle son sıra mücadelesi yapıyor. Derken yarışın yarısında 28. turda Toro Rosso'dan Fransız Vergne'nin ufacık bir dokunuşu ve pite kadar umursamadan lastik parçalarını saça saça gidişi güvenlik aracının piste girmesine sebep oluyor.

Courtesy of BBC and FIA

Vettel'in ikinciyle 20 saniyeye kadar çıkarttığı fark ise bir anda çöpe gidiyor ve güvenlik aracı pistten çıktığında günün plasesi Grosjean'i ilk fırsatta geçen Alonso ikinciliğe yükseliyor. Daha tur bitmeden güvenlik aracı arkasındaki turlarda aracı "hararet" yapan Vettel bir anda yarışa veda ediyor.

Courtesy of BBC and FIA

Altın tepside sunulan birinciliği bırakmayan şampiyon pilot, yarış sonunda ise aracını sola çekip F1'de alışık olmadığımız kutlamasıyla seyircisiyle kucaklaşıyor. Podyumda uzun bir aradan sonra Alonso - Raikkonen - Schumacher üçlüsünü görenler ise 3 şampiyonun da farklı takımlarda olduğu geçmiş yılları hatırlıyor.

Geçmiş zaman olur ki... - Bahreyn 2006

  • Alonso 29. yarışını kazanarak en çok yarış kazanan 5. pilot oldu. Nigel Mansell'a yetişmesi için 2 yarış daha kazanması gerekiyor.
  • Schumacher, kazandığı 2006 Çin yarışından 100 yarış sonra 44 yaşında podyuma çıkarak 1970'den beri podyum gören en yaşlı pilot oldu.
  • Geçen sezonun toplamında sadece 7 farklı isim podyum görürken, bu sezon 8. yarış sonunda şimdiden bu sayı 11'e ulaştı.
  • Bir sonraki yarış 6-8 Temmuz haftasonu İngiltere Silverstone pistinde.
(Valencia GP Yarış sonucu için tıklayınız)

Yorumlar

Popüler Yayınlar