Ana içeriğe atla

Nitelikli

Gelmiş geçmiş en iyi futbol forma tasarımları 5-4-3-2-1

İlk bölüm için tıklayınız . 5) 1985-87 Liverpool - Marka: Adidas Liverpool'un ana forması her zaman kırmızı ağırlıklı olmuştur ama adidas'ın bu tasarımında farklı tonlarla verilen çubuklu hissiyatı, tasarıma yedirilen Liverpool ve adidas logolarıyla göz dolduruyor. Takım kadrosu: Formayla kazanılan FA Cup finali: 4) 1986-87 Danimarka forması - Marka: Hummel Memleketlisi Hummel'i meşhur eden tasarımlarını gururla taşıyan Danimarka milli takımı olmuştur. Bu forma ise iki efsane forma tasarımını bir araya getiriyor: hem çubuklu hem parçalı. Bir dönem adidas giyse de tekrar Hummel giymeye başlayan Danimarka'dan yine çığır açıcı tasarımlar bekliyoruz. Takım kadrosu: Formanın giyildiği 1986 Dünya Kupası Almanya maçı: 3) 1988 Hollanda forması - Marka: Adidas Gullit, Rijkaard ve Van Basten gibi üst düzey futbolcular böylesine sıradışı bir tasarımla Avrupa şampiyonu olduklarında, ortaya unutulmaz b

2015 Malezya GP - Ferrari'nin Dönüşü



Schumacher cebinde 2 şampiyonlukla Ferrari'ye geldiğinde ilk zaferi için 7. yarış İspanya Grand Prix'sini beklemişti. Yağmurun altındaki ekstrem koşullarda ilk 3 dışındaki herkese tur bindirerek unutulmaz bir galibiyete imza atmıştı.


Cebinde 4 şampiyonlukla Maranello'ya gelen Vettel ise ilk zaferi için idolü kadar beklemesine gerek olmadı. Yarışın başında Raikkonen'in patlayan lastik parçaları ve Magnussen'in yarış dışı kalmasıyla sahne alan güvenlik aracı, Ferrari'nin galibiyete uzanan pit-stop taktiğini yapmasını sağladı. Neredeyse tüm pilotlar güvenlik aracı turunda pite uğrarken Vettel henüz yıpranmamış lastikleriyle en önde turları atmaya devam etti. Daha sonra her pite girdiğinde ise daha taze lastiklerin avantajıyla saniye farkını korumayı ve artırmayı başardı. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Hamilton, telsizden "lastiklerin iyi böyle devam et" çağrılarına "viraja giriyorum sus be kardeşim" diye cevap vererek rahat geçmesi beklenen sezonun 2. yarışında yaşadığı gerginliği gözler önüne serdi. 


Yarış bittiğinde Ferrari'nin patronu Maurizio Arrivabene "Ferrari is back" diye haykırırken bir önceki podyumda Schwarzenegger'in zorla Hamilton'a söylettiği "I will be back" sözlerine gözdağı vermiş oldu. Podyumda pilotlar Eddie Jordan'ın rahatlığıyla sakinleşmiş gözükse de sırayla çalınan Alman-İtalyan marşları Ferrari'nin zafer yıllarını Mercedes'e derinden hissettirdi.

Bundan sonraki süreçte merak edilen soru ise ilk Ferrari zaferini beklenenden erken kazanan Vettel, şampiyonluk için 4 sezon bekleyen idolü Schumacher'in Ferrari'deki ilk şampiyonluk hasretini daha erken sonlandırabilecek mi? Yoksa Mercedes bir yarışlık rehavetini atıp Hamilton'u koşar adım 3. şampiyonluğuna taşıyabilecek mi?

Yorumlar

Popüler Yayınlar