Ana içeriğe atla

Nitelikli

Gelmiş geçmiş en iyi futbol forma tasarımları 5-4-3-2-1

İlk bölüm için tıklayınız . 5) 1985-87 Liverpool - Marka: Adidas Liverpool'un ana forması her zaman kırmızı ağırlıklı olmuştur ama adidas'ın bu tasarımında farklı tonlarla verilen çubuklu hissiyatı, tasarıma yedirilen Liverpool ve adidas logolarıyla göz dolduruyor. Takım kadrosu: Formayla kazanılan FA Cup finali: 4) 1986-87 Danimarka forması - Marka: Hummel Memleketlisi Hummel'i meşhur eden tasarımlarını gururla taşıyan Danimarka milli takımı olmuştur. Bu forma ise iki efsane forma tasarımını bir araya getiriyor: hem çubuklu hem parçalı. Bir dönem adidas giyse de tekrar Hummel giymeye başlayan Danimarka'dan yine çığır açıcı tasarımlar bekliyoruz. Takım kadrosu: Formanın giyildiği 1986 Dünya Kupası Almanya maçı: 3) 1988 Hollanda forması - Marka: Adidas Gullit, Rijkaard ve Van Basten gibi üst düzey futbolcular böylesine sıradışı bir tasarımla Avrupa şampiyonu olduklarında, ortaya unutulmaz b

Melbourne Fatihi - Avustralya Açık 2015


Avustralya Açık'la birlikte yeni yılın büyük organizasyon fikstürüne start verilmiş oldu. Avustralya sanki "bu kadar uzağa sonra kim gidecek aradan çıkartıverelim" dercesine hem teniste hem de F1'de sezon açılışına sahne oluyor. Bu yılki kadınlar finalinde Sharapova'yı yenen Serena Williams'ın "çıkarttım rahatladım öyle kazandım" vakası konuşuldu. Erkekler finalinde Murray'in nişanlısı bir önceki maçta ağzından kaçırdığı kelimelere gönderme yapan t-shirtü ile rol çalmaya çalışsa da 5. kez bu Grand Slam'i kazanan Djokovic "Melbourne fatihi" ünvanını hak ederek noktayı koydu.


Benim dikkatimi çeken konu zaten Avrupa'daki seyirciler izleyebilsin diye gecenin geç saatlerine kadar final oynamış dünyanın en üst düzey oyuncularının ödül töreni öncesi 19 Mayıs törenlerindeki öğrenciler gibi terli terli bekletilmeleri oldu.Önce turnuva başkanı, sonra sponsorun genel müdürü, Melbourne valisi, jandarma il komutanı derken son set kadar zaman ödülü beklerken geçti. Gerçi daha önce Djokovic'in Nadal'la çektiklerine bakarsak bu sefer o kadar sitemkar değillerdi. Yine de tören adabında Wimbledon'ı mumla aradıkları kesin.

-Nihayet kupayı verdiler..

2015 Grand Slam takvimi:

  • 19 Ocak-1 Şubat Avustralya Açık
  • 24 Mayıs - 7 Haziran Roland Garros
  • 29 Haziran - 12 Temmuz Wimbledon
  • 31 Ağustos - 13 Eylül Amerika Açık



Yorumlar

Popüler Yayınlar