Ana içeriğe atla

Nitelikli

Gelmiş geçmiş en iyi futbol forma tasarımları 5-4-3-2-1

İlk bölüm için tıklayınız . 5) 1985-87 Liverpool - Marka: Adidas Liverpool'un ana forması her zaman kırmızı ağırlıklı olmuştur ama adidas'ın bu tasarımında farklı tonlarla verilen çubuklu hissiyatı, tasarıma yedirilen Liverpool ve adidas logolarıyla göz dolduruyor. Takım kadrosu: Formayla kazanılan FA Cup finali: 4) 1986-87 Danimarka forması - Marka: Hummel Memleketlisi Hummel'i meşhur eden tasarımlarını gururla taşıyan Danimarka milli takımı olmuştur. Bu forma ise iki efsane forma tasarımını bir araya getiriyor: hem çubuklu hem parçalı. Bir dönem adidas giyse de tekrar Hummel giymeye başlayan Danimarka'dan yine çığır açıcı tasarımlar bekliyoruz. Takım kadrosu: Formanın giyildiği 1986 Dünya Kupası Almanya maçı: 3) 1988 Hollanda forması - Marka: Adidas Gullit, Rijkaard ve Van Basten gibi üst düzey futbolcular böylesine sıradışı bir tasarımla Avrupa şampiyonu olduklarında, ortaya unutulmaz b

Gelmiş geçmiş en iyi futbol forma tasarımları 10-9-8-7-6

Futbolla ilgilenen herkesin favori bir forması vardır. Bazı formalar özel maçlarda giyilip uğur getirmesi beklenir, bazı formalar takım yenikken totem için giyilir. Bunların yanı sıra tüm dünyada koleksiyonerlerin göz bebeği olmuş tasarım harikası formalar bulunuyor. Nostalji futbol sitesi Football Attic’e göre en iyi 10 tasarım şu şekilde:

(İlk 5 için tıklayınız.)

10) 1980-82 İngiltere forması - Marka: Admiral


İlk kez 1980 yılında Arjantin'e karşı giyilmiş. Klasik beyaz ya da kırmızı İngiltere formalarından farklı olarak, Birleşik Krallık bayrağındaki tüm renkleri taşımasıyla dikkat çekiyor. İngiltere'nin hem Euro 1980, hem de 1982 Dünya Kupası'nda kullandığı maç forması.

Kevin Keagan ve 1982 Dünya Kupası kadrosu formayla:


Formanın giyildiği bir maçtan görüntüler:


9) 2010-11 Afrika Birlik Forması - Marka: Puma

Forma herhangi bir ülke için değil, Puma giyen tüm Afrika kıtası milli takımları için 3. forma olarak üretilmiş. Puma'nın Afrika takımları arasındaki popülerliğini düşünürsek, bu ilginç formayı farklı ülke futbolcularının giyme fırsatı bulduğunu söyleyebiliriz.

Gana'lı futbolcuların üzerindeyken (Rakip Kamerun):

Tanıdık yüz Eto'olu tanıtım videosu:




8) 1995-97 Newcastle United Forması - Marka: Adidas


Üzerindeki Newcastle Brown Ale reklamı, çubukları ve formayı giyen efsane Shearer'la tam bir klasik.


Formanın giyildiği bir maçtan görüntüler:



7) 1984-86 Fransa forması - Marka: Adidas


Bir ülkenin bayrağıyla bir markanın simgesinin en güzel şekilde birleştirildiği tasarımlardan biri. Bu formayla Platini'li Fransa'nın Euro 1984'ü kazanması ise formayı daha da ölümsüz yapıyor. Akıllarda kalan tasarımın 1998'deki uyarlamasıyla ise bu kez Zidane'lı Fransa kendi evinde dünya kupasını kazandı ve tasarım zihinlere kazındı.

Platini ve Euro '84'teki 9 golü:


Formanın 1998 uyarlaması:


6) 1985 Juventus - Marka: Kappa


Platini'nin terlettiği bir başka klasik forma. Ama bu kez takım arkadaşları Tardelli, Paolo Rossi ve Prandelli gibi İtalyan efsaneleri. Formayı klasik yapan ise ince çubuklu tasarımı ve Heysel faciası sonrası Liverpool'a karşı kazanılan Şampiyon Kulüpler Kupası. Finaldeki golün tek sahibi, penaltıdan Michel Platini.

Takım kadrosu:

1985 Juventus - Liverpool finali:


İlk 5 için tıklayınız.

Kaynak: http://thefootballattic.blogspot.com.tr/2015/08/the-50-greatest-football-shirts-ever.html 


Yorumlar

Popüler Yayınlar