Ana içeriğe atla

Nitelikli

Gelmiş geçmiş en iyi futbol forma tasarımları 5-4-3-2-1

İlk bölüm için tıklayınız . 5) 1985-87 Liverpool - Marka: Adidas Liverpool'un ana forması her zaman kırmızı ağırlıklı olmuştur ama adidas'ın bu tasarımında farklı tonlarla verilen çubuklu hissiyatı, tasarıma yedirilen Liverpool ve adidas logolarıyla göz dolduruyor. Takım kadrosu: Formayla kazanılan FA Cup finali: 4) 1986-87 Danimarka forması - Marka: Hummel Memleketlisi Hummel'i meşhur eden tasarımlarını gururla taşıyan Danimarka milli takımı olmuştur. Bu forma ise iki efsane forma tasarımını bir araya getiriyor: hem çubuklu hem parçalı. Bir dönem adidas giyse de tekrar Hummel giymeye başlayan Danimarka'dan yine çığır açıcı tasarımlar bekliyoruz. Takım kadrosu: Formanın giyildiği 1986 Dünya Kupası Almanya maçı: 3) 1988 Hollanda forması - Marka: Adidas Gullit, Rijkaard ve Van Basten gibi üst düzey futbolcular böylesine sıradışı bir tasarımla Avrupa şampiyonu olduklarında, ortaya unutulmaz b

Lviv Notları - Haziran 2015

Lviv Havaalanı, Euro 2012 futbol turnuvasının şehirde yapılmasından nasiplenerek son derece modern bir hale getirilmiş. Uçak körüğe yaklaştıktan sonra Türkiye'deki yeni havaalanlarından farklı bir tecrübe yaşamıyorsunuz. Lviv şehri Ukrayna'nın hem kültürel hem de coğrafi olarak Polonya'ya en yakın şehri. İstanbul'dan Polonya'ya gidecek bazı yolcular da Lviv üzerinden ülkelerine dönmeyi tercih ediyorlar.






Havaalanı çok yoğun değil, genelde tek uçak indiğinden pasaport kuyruğundaki yoğunluk bindiğiniz uçaktan ibaret oluyor. İki ülke arasında vize uygulanmadığı için pasaportunuzda ya da verdiğiniz cevaplarda bir gariplik yoksa kolayca bavul alanına geçebiliyorsunuz. Ama Türkiye'den gidip bir odaya çekilerek "neden geldiniz, ne kadar parayla geldiniz" sorgusuyla karşılaşan, dönüşte de bavulu didik didik aranan yolcu hikayeleri de duydum. Bunu savaş sonrası artan güvenlik endişesi ya da ekonomik fırsatçılık yapmaya çalışan görevlilerden kaynaklandığını düşünebiliriz.




Ekonomideki dalgalanma hem fiyatları hem de kazançları derinden etkilemiş durumda. 2013 sonunda 1 dolar 8 Hryvnia ederken 2015 yazında 1 dolarla 20 Hryvnia alabiliyorsunuz. Havaalanından şehir merkezine minibüs, troleybüs ya da taksilerle ulaşabilirsiniz. İngilizce desteğine ihtiyacınız olacaksa sorularınızı havaalanında danışarak notlarınızı almanızda fayda var. Taksiyle ulaşım sağlayacaksanız havaalanında standı bulunan taksi durağından fiyatları öğrenebilirsiniz. Taksilerde taksimetre olsa da kafalarına göre fiyatlandırma yapabiliyorlar.





Lviv şehrinde bizdeki fiyatlara göre çok uygun fiyatlara ve dünya mutfağından çeşitlerle doyabileceğiniz bir çok alternatif bulunuyor. Damak zevkinize göre seçim yapmak için tripadvisor'dan fikir edinebilirsiniz. Ben şahsen sadece Lviv'de değil, Ukrayna'nın diğer şehirlerinde de yediğim sushilerin kalite ve lezzetine çok şaşırdım. Alkolsüz statüsünde olmasına rağmen ülkede biralarla yan yana satılan bir tür tahıl içkisi "kvas"ı denemenizi öneririm.



Lviv şehir merkezinde bulunan tren garı, şehri ülkenin geri kalanına bağlayan merkez konumunda. Buradan yola çıkan trenlerle Kiev, Dnipro, Odessa, Kharkiv gibi ülkenin diğer büyük şehirlerine ulaşabiliyorsunuz. Biletlerinizi önceden şu site üzerinden alabileceğiniz gibi, garda bulunan gişelerden de satın alabilirsiniz. İnternet üzerinden aldığınız biletleri yazıcıdan bastırmanız yeterli, trene bindiğinizde bilet çıktısı üzerindeki isim ve pasaportlarınız kontrol ediliyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar