Ana içeriğe atla

Nitelikli

Gelmiş geçmiş en iyi futbol forma tasarımları 5-4-3-2-1

İlk bölüm için tıklayınız . 5) 1985-87 Liverpool - Marka: Adidas Liverpool'un ana forması her zaman kırmızı ağırlıklı olmuştur ama adidas'ın bu tasarımında farklı tonlarla verilen çubuklu hissiyatı, tasarıma yedirilen Liverpool ve adidas logolarıyla göz dolduruyor. Takım kadrosu: Formayla kazanılan FA Cup finali: 4) 1986-87 Danimarka forması - Marka: Hummel Memleketlisi Hummel'i meşhur eden tasarımlarını gururla taşıyan Danimarka milli takımı olmuştur. Bu forma ise iki efsane forma tasarımını bir araya getiriyor: hem çubuklu hem parçalı. Bir dönem adidas giyse de tekrar Hummel giymeye başlayan Danimarka'dan yine çığır açıcı tasarımlar bekliyoruz. Takım kadrosu: Formanın giyildiği 1986 Dünya Kupası Almanya maçı: 3) 1988 Hollanda forması - Marka: Adidas Gullit, Rijkaard ve Van Basten gibi üst düzey futbolcular böylesine sıradışı bir tasarımla Avrupa şampiyonu olduklarında, ortaya unutulmaz b

İlginç bilgiler 1


  • üç sütlü tatlı trileçenin isminin ispanyolca üç süt anlamındaki tres leches den gelmesi. 

(bkz: ispanyolcadaki adın ne)



  •  stepne kelimesinin ingiltere'de 1900'lü yılların başında araçlar için yedek teker üreten stepney firmasından gelmesi.



  • earl grey'in aslında ingiltere'de 1830'larda başbakanlık yapan charles grey'in ünvanı olması ve sevdiği çay karışımına isminin* verilmesi.


eşinin sevdiği çay karışımının da lady grey ismiyle popüler olması.



  • atmosfere giren meteorların, içindeki maddelere göre renk yayması.

http://i.hizliresim.com/3avvo5.jpg



  • insan yapımı uzay istasyonundan kuzey ışıklarının izlenmesi. senin ufuk kaç kat astronot kardeş?

http://youtu.be/nlr_wzhk4ky



  • 1 sayfasıyla 100 litre suyu temizleyerek içme suyuna dönüştürecek bir kitabın geliştirilmiş olması.


  • gallerde, insanların ilgisini çekmek için llanfair olan ismini llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch yapan bir kasaba olması.

anlamı

tren istasyonu tabelası

kartpostalı

okunuşu


(ilgili bilgiler ekşisözlük'te ediposis kullanıcısı tarafından yazılmıştır.)

Yorumlar

Popüler Yayınlar