Ana içeriğe atla

Nitelikli

Gelmiş geçmiş en iyi futbol forma tasarımları 5-4-3-2-1

İlk bölüm için tıklayınız . 5) 1985-87 Liverpool - Marka: Adidas Liverpool'un ana forması her zaman kırmızı ağırlıklı olmuştur ama adidas'ın bu tasarımında farklı tonlarla verilen çubuklu hissiyatı, tasarıma yedirilen Liverpool ve adidas logolarıyla göz dolduruyor. Takım kadrosu: Formayla kazanılan FA Cup finali: 4) 1986-87 Danimarka forması - Marka: Hummel Memleketlisi Hummel'i meşhur eden tasarımlarını gururla taşıyan Danimarka milli takımı olmuştur. Bu forma ise iki efsane forma tasarımını bir araya getiriyor: hem çubuklu hem parçalı. Bir dönem adidas giyse de tekrar Hummel giymeye başlayan Danimarka'dan yine çığır açıcı tasarımlar bekliyoruz. Takım kadrosu: Formanın giyildiği 1986 Dünya Kupası Almanya maçı: 3) 1988 Hollanda forması - Marka: Adidas Gullit, Rijkaard ve Van Basten gibi üst düzey futbolcular böylesine sıradışı bir tasarımla Avrupa şampiyonu olduklarında, ortaya unutulmaz b

İlginç bilgiler 5 - Futbol kulüpleri

futbol kulüplerinin logo ve renklerinin hikayeleri.



fc barcelona: renkleri hakkında farklı hikayeler olsa da, öne çıkan iddia kurucusu isviçreli joan gamper'ın daha önce isviçre'de kaptanlığını yaptığı basel kulübünün renklerini barcelona'ya taşıdığı yönünde. bu renklerin ispanyolcası blaugrana ise kulübün lakabına dönüşmüş durumda.
logonun üst kısmı barcelona şehrinin bayrağından alınırken, alt kısmında kulübün renkleri yer alıyor. 
logonun tarihsel değişimi

real madrid: kulüp kurulduğu günlerden itibaren beyaz rengi giyerken, bu renkten yola çıkarak los merengues kulübün lakabına dönüşmüştür.
kulübün logosunda ilk yıllardan itibaren madrid club de futbol kelimelerinin ilk harfleri kullanılmıştır. 1920'li yıllarda ise kral alfonso xııı tarafından real* ünvanı verilen kulüp, logonun üstünde taç sembolünü kullanmaya başlamıştır. taç kullanımına iç savaş sırasında ara verilip, savaş bitince tekrar kullanılmaya başlamıştır. 
logonun tarihsel değişimi

manchester united: kulübün ilk renkleri, kurucusu lancashire and yorkshire railway companyşirketinin kurumsal renkleri olan sarı ve yeşildir. 1902'de kulubün isim değişikliğiyle birlikte beyaz üzerine kırmızı v işaretli formalar giyilmeye başlamış, daha sonra kırmızı ana renk haline gelmiştir.
kulubün logosunun üst kısmı, machester şehrinin amblemindeki yelkenliyi içermektedir. alt kısmına ise, kulubün lakabını simgeleyen kırmızı şeytan 1980'lerde eklenmiştir.
logonun tarihsel değişimi

liverpool: kulübün ilk renkleri ezeli rakip everton gibi mavi beyazdır. 1894'te şehrin rengi olan kırmızıyı kullanmaya başlamışlardır.
kulüp kurulduğundan beri logosunda şehrin sembolünde de yer alan liver kuşunu*kullanmaktadır. 1990'lardan itibaren hillsborough faciası anısına meşaleler ve kulübün meşhur sloganı logoya eklenmiştir.
logonun tarihsel değişimi

arsenal: kulübün kurucuları, londra'nın woolwich bölgesinde yer alan royal arsenal* işçileridir. kulüp renklerini ve logosunu woolwich şehrinin sembolünden almıştır.
semboldeki 3 savaş topu daha sonra teke indirilmiştir. 
logonun tarihsel değişimi

ac milan: ilk ismi milan cricket and football club olan kulübün kurucusu ingiliz herbert kilpin, ülkesindeki kulüplerden esinlenerek kırmızı-siyah çubuklu forma ve milano şehrinin sembolünde bulunan beyaz üstüne kırmızı haç işaretini logo olarak kullanmıştır. italyancası rossoneri olan renklerden kırmızı kulübün coşkulu isteğini, siyah ise rakiplere verilen korkuyu temsil etmektedir. kulübün logosunda 1960'larda bir süre şeytan kullanılsa da, mevcut logosuçubuklu formayı ve ilk logosunu içermektedir.
logonun tarihsel değişimi

inter milan: ezeli rakip ac milan'a tepki olarak italyan olmayan futbolcuları da oynatmak üzere kurulan kulüp, kurulduğundan beri gökyüzünü temsilen mavi ve geceyi temsilen siyah renkleri kullanmaktadır. kulübün lakabı renklerin italyancası olan nerazzurridir. kulübün baş harflerini içeren logosu kuruculardan sanatçı giorgio muggiani tarafından tasarlanmıştır. şehrin sembollerinden beyaz üstüne kırmızı haç ve yılan biscione dönem dönem logoda ve formalarda kullanılmıştır.
logonun tarihsel değişimi

kaynak 1
kaynak 2
kaynak 3
kaynak 4
kaynak 5
kaynak 6
kaynak 7

Yorumlar

Popüler Yayınlar