Ana içeriğe atla

Nitelikli

Gelmiş geçmiş en iyi futbol forma tasarımları 5-4-3-2-1

İlk bölüm için tıklayınız . 5) 1985-87 Liverpool - Marka: Adidas Liverpool'un ana forması her zaman kırmızı ağırlıklı olmuştur ama adidas'ın bu tasarımında farklı tonlarla verilen çubuklu hissiyatı, tasarıma yedirilen Liverpool ve adidas logolarıyla göz dolduruyor. Takım kadrosu: Formayla kazanılan FA Cup finali: 4) 1986-87 Danimarka forması - Marka: Hummel Memleketlisi Hummel'i meşhur eden tasarımlarını gururla taşıyan Danimarka milli takımı olmuştur. Bu forma ise iki efsane forma tasarımını bir araya getiriyor: hem çubuklu hem parçalı. Bir dönem adidas giyse de tekrar Hummel giymeye başlayan Danimarka'dan yine çığır açıcı tasarımlar bekliyoruz. Takım kadrosu: Formanın giyildiği 1986 Dünya Kupası Almanya maçı: 3) 1988 Hollanda forması - Marka: Adidas Gullit, Rijkaard ve Van Basten gibi üst düzey futbolcular böylesine sıradışı bir tasarımla Avrupa şampiyonu olduklarında, ortaya unutulmaz b

İlginç bilgiler 2


1. dünya savaşı biterken bölgeyi kamuya hediye etmesi üzerine kendisine sir ünvanının verilmesi. kamuya hediye ederken giriş ücretinin bir shillingten az olmasını ve bölgedeki yerli halkın ücretsiz girmesini şart koşması. enflasyona göre hesaplandığında günümüzde de giriş ücretinde bu kurala uyulması ve stonehenge bölgesinde yaşayan 30.000 kişinin hala ücretsiz giriş hakkına sahip olması.


  • sodayı şişesinden içmenin bardağa göre daha sağlıklı olması.

  • gülgillerden bir bitki olan çileğin dayanıklı yapısıyla farklı iklim şartlarına uyum sağlaması. bu sayede italya'dan ukrayna'ya, japonya'dan meksika'ya birçok ülkede yetiştirilmesi.
    dünya çilek üretimi sıralamasında türkiye'nin çin ve abd'den sonra üçüncü sırada olması.

    ve daha önce söylenmiş olsa da,
    içeriğinde birçok meyveye göre daha az şeker barındırmasına rağmen kokusu sayesinde çileğin o meyvelere göre daha tatlı hissedilmesi...

    (bkz: çilek kokusu)


  • birden fazla evren olma ihtimali.

    şu yazıdaki teorilere göz atacak olursak;

    yamalanmış ada evrenler:
    sonsuz evren, içinde bulunduğumuz "evren bölgesi" oluştuğundan beri geçen 13.8 milyar yılda ışık ulaşmadığı için birbirini henüz göremeyen bölgelere ayrılmış olabilir. birbirine yamalanmış "ada evrenler" olarak adlandırılabilecek bu evrenlerde bizimkine benzer dünyalar oluşmuş olabilir.

    genişleyen çoklu evren:
    evrenin oluşumundaki ilk patlamayla başlayan genişleme, aslında daha önce de olan ve bundan sonra da olacak patlamaların yarattığı genişlemelerden sadece biri olabilir.
    ilgili illüstrasyon

    kozmik doğal seçim:
    "ana evren", kara delikler aracılığıyla yeni "bebek evren"lerin oluşmasına yol açıyor olabilir. içinde bulunduğumuz evren, yaşama uygun koşulların oluştuğu bebek evrenlerden birisi olabilir.
    ilgili illüstrasyon

    "brane" yapıda çoklu evren:
    3 boyut ve zamana ek olarak, 5. bir boyut görülemeyecek kadar küçük bir mesafeye bükülmüş olabilir. bu durumda birçok evren, alt alta dizilen kağıtlar gibi dizilmiş olabilir.
    ilgili ilüstrasyon

    kuantum çoklu evren:
    parçacığın tüm halleri ve hareketleri aslında farklı evrenlerde gerçekleşiyor olabilir. diğer teorilerin aksine, bu teoriye göre farklı dünyalar yine içinde bulunduğumuz evrende ve kendi benliğimizde gerçekleşiyor olabilir.

    ingiliz kraliyet astronomu martin reese göre çoklu evren teorileri, "4. kopernik devrimi"nin habercisi olabilir.
    -kopernik, dünyanın aslında diğer gezegenlerden sadece birisi olduğunu iddia etti
    -güneşin, samanyolu galaksisindeki yıldızlardan sadece birisi olduğunu anladık
    -samanyolu galaksisinin, genişleyen evrende bulunan milyarlarca galaksiden biri olduğunu fark ettik
    -içinde bulunduğumuz evren de birden fazla evrenden sadece birisi olabilir

    ilgili bbc makalesi
(ilgili bilgiler ekşisözlük'te ediposis kullanıcısı tarafından yazılmıştır.)

Yorumlar

Popüler Yayınlar