Ana içeriğe atla

Nitelikli

Gelmiş geçmiş en iyi futbol forma tasarımları 5-4-3-2-1

İlk bölüm için tıklayınız . 5) 1985-87 Liverpool - Marka: Adidas Liverpool'un ana forması her zaman kırmızı ağırlıklı olmuştur ama adidas'ın bu tasarımında farklı tonlarla verilen çubuklu hissiyatı, tasarıma yedirilen Liverpool ve adidas logolarıyla göz dolduruyor. Takım kadrosu: Formayla kazanılan FA Cup finali: 4) 1986-87 Danimarka forması - Marka: Hummel Memleketlisi Hummel'i meşhur eden tasarımlarını gururla taşıyan Danimarka milli takımı olmuştur. Bu forma ise iki efsane forma tasarımını bir araya getiriyor: hem çubuklu hem parçalı. Bir dönem adidas giyse de tekrar Hummel giymeye başlayan Danimarka'dan yine çığır açıcı tasarımlar bekliyoruz. Takım kadrosu: Formanın giyildiği 1986 Dünya Kupası Almanya maçı: 3) 1988 Hollanda forması - Marka: Adidas Gullit, Rijkaard ve Van Basten gibi üst düzey futbolcular böylesine sıradışı bir tasarımla Avrupa şampiyonu olduklarında, ortaya unutulmaz b

7 yarış 7 birinci - Formula 1'de neler oluyor?

Mark Thompson/Getty Images
 (Mark Thompson/Getty Images)

İlginç bir sezon izliyoruz Formula 1'de, pilotların takımların daha sezon başında yarışları domine ettiği sezonların aksine. Şimdiden ilk 7 yarışta 7 farklı kazanan pilot var. Kimmiş bunlar diye şöyle bir bakarsak:

  1. Avustralya GP - Jenson Button (McLaren Mercedes)
  2. Malezya GP - Fernando Alonso (Ferrari)
  3. Çin GP - Nico Rosberg (Mercedes GP)
  4. Bahreyn GP - Sebastian Vettel (Red Bull Renault)
  5. İspanya GP - Pastor Maldonado (Williams Renault)
  6. Monako GP - Mark Webber (Red Bull Renault)
  7. Kanada GP - Lewis Hamilton (McLaren Mercedes)
Önceki sezonlarda yarış kazanan 4. bir takım zor çıkarken şimdiden 5 farklı takım yarış kazanmış durumda. Bu sezon pistte henüz yarış kazanmayan iki dünya şampiyonu daha olduğunu düşünürsek (Raikkonen ve Schumacher) başka pilotların da bu listeye eklenmesi sürpriz olmayacak. Şampiyonların dışında Lotus'un İsviçreli pilotu Romain Grosjean ve Sauber'in Meksikalısı Sergio Perez elde ettikleri podyumlarla ilk yarış galibiyetlerini kovalayan isimler.

Peki bu normal mi? Yakın sezonlarda ilk 7 yarışta kaç farklı pilot yarış kazanmış? Hızlı bir bakış:

2011 - 3 pilot (5 yarış Vettel, 1 Hamilton, 1 Button)
2010 - 5 pilot (2 Button, 2 Webber, 1 Vettel, 1 Alonso, 1 Hamilton)
2009 - 2 pilot (6 Button, 1 Vettel)

Şampiyonun son yarışta belli olduğu 2010 sezonunu düşündüğümüzde yarış kazanan pilotların sayısının sezonun heyecanını arttırdığı muhakkak. Bakalım 24 Haziran'daki Avrupa GP'sini yine farklı bir pilot, belki de farklı bir takım kazanabilecek mi? Lotus yıllar sonra döndüğü pistlerde yeniden zafere ulaşabilecek mi?

Tabi bu keyifli sezonun bu kez açık bir kanalda yayınlanmaması Türk izleyicilerin şanssızlığı oldu. D-Smart Spor üyeliği olmayanlar için en yakın çözüm Tivibu üzerinden RTL'yi takip etmek oluyor, Almanca da olsa mühim olan o motorların sesini duymak değil mi?

(Yarışlar hakkında detaylı yorumlara ve röportajlara ulaşmak isteyenler için BBC internet sitesini tavsiye ederim.)

Yorumlar

Popüler Yayınlar