Ana içeriğe atla

Nitelikli

Gelmiş geçmiş en iyi futbol forma tasarımları 5-4-3-2-1

İlk bölüm için tıklayınız . 5) 1985-87 Liverpool - Marka: Adidas Liverpool'un ana forması her zaman kırmızı ağırlıklı olmuştur ama adidas'ın bu tasarımında farklı tonlarla verilen çubuklu hissiyatı, tasarıma yedirilen Liverpool ve adidas logolarıyla göz dolduruyor. Takım kadrosu: Formayla kazanılan FA Cup finali: 4) 1986-87 Danimarka forması - Marka: Hummel Memleketlisi Hummel'i meşhur eden tasarımlarını gururla taşıyan Danimarka milli takımı olmuştur. Bu forma ise iki efsane forma tasarımını bir araya getiriyor: hem çubuklu hem parçalı. Bir dönem adidas giyse de tekrar Hummel giymeye başlayan Danimarka'dan yine çığır açıcı tasarımlar bekliyoruz. Takım kadrosu: Formanın giyildiği 1986 Dünya Kupası Almanya maçı: 3) 1988 Hollanda forması - Marka: Adidas Gullit, Rijkaard ve Van Basten gibi üst düzey futbolcular böylesine sıradışı bir tasarımla Avrupa şampiyonu olduklarında, ortaya unutulmaz b

Roland Garros 2012 - Sahibi Geldi


 Paris'e gelirken 25 yaşlarında iki meşhur tenisçi, ikisinin de amacı "dördü bir yerde" diyebileceğimiz "career grand slam"lerini tamamlamaktı. Biri geçen senenin yıldızı erkeklerin bir numarası Novak Djokovic, diğeri son büyük turnuvasını 2008'de kazanmış Maria Sharapova. 7 yaşından beri Amerika'larda yaşayan, güzelliği ön plana çıktıkça "Kournikova"laşmakla itham edilen Sharapova için bir nevi rüştünü tekrar ispat etme fırsatıydı bu turnuva. Favoriler birer birer elenirken sadece 4. turda bir set vererek finale kadar geldi Sharapova. Karşısında ise çift kadınları bir gün önce kazanan, teklerdeki ilk Grand Slam finalini oynayan Sara Errani vardı. Hedefine daha konsantre Sharapova maç sayısını aldığında 2004'te Wimbledon'u kazanarak başladığı kariyer serisini tamamlamış oluyordu. Kupasını kaldırıp teşekkür konuşması yaparken Fransızca, İngilizce, İspanyolca kupleler sunarak "hem güzelim, hem zeki - işte bu da delili" mesajı veriyordu. Kazandığı bu Grand Slam'le Sharapova kadınlarda tekrar 1 numaraya yükseldi. (Maçın önemli anları: Sharapova-Errani)



Erkeklerde ise Djokovic geçen sene kazanamadığı tek Grand Slam'i kazanmak için Roland Garros'taydı. Ama finalde karşısındaki isim, son 7 senede 6 kez bu turnuvayı kazanmış "toprak sahibi" Rafael Nadal'dı.  İki isimin 33. karşılaşması pazar başladı ama daha çok Wimbledon'dan alışık olduğumuz yağmur engeli bu kez toprak kortu çamura çevirince maç 4. sette ertesi güne kaldı. Yağmurlu anlarda maçın durdurulmasını isteyenin daha çok Nadal olduğunu düşündüğümüzde bu ertelemenin daha çok kimin işine geldiğini anlayabiliriz. Pazartesi devam finalinde ise geceyi uykusuz geçirdiğini söyleyen Nadal yarıda kalan seti alarak maçı 3-1 kazanıyordu. Böylelikle Djokovic'in dörtlüyü tamamlaması en az bir sene daha ertelenirken Nadal; bu turnuvayı en çok kazanan isim oluyordu. (Maçtan güzel anlar: Nadal-Djokovic )

İsmiyle müsemma Grand Slam'ler:
  • Avustralya Açık (Ocak son hafta)
  • Roland Garros (Mayıs son hafta - Haziran ilk hafta)
  • Wimbledon (Haziran son hafta - Temmuz ilk hafta)
  • Amerika Açık (Ağustos son hafta - Eylül ilk hafta)

Yorumlar

Popüler Yayınlar